Dagens rett

Sildesalat Aleppo med baba ganoush og tabbouleh

Start julesesongen med en eksotisk vri på sildesalaten
Foto: (Godfisk.no)

Start julesesongen med en eksotisk vri på sildesalaten

Midtøstens smaker har en stigende stjerne, og sågar sildesalaten får ekstra dybde om den kombineres med disse. Advarsel: du bli avhengig.
08 November 2022 - 01:00

For så godt smaker en sildesalat basert på klassisk norsk kryddersildfilet (husk å velge den beste kvaliteten) som får ekstra drahjelp av både krydder og tilbehør.

Tilbehøret er i dette tilfelle klassiske meze-elementer - altså småretter som sammen utgjør (starten på) et måltid. Aubergindipen baba ganoush og bulgursalaten tabbouleh.

Nedenfor finner du oppskrifter på alle tre elementer. 

Flere deilige sildesalater finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sildesalat Aleppo med baba ganoush og tabbouleh

Sildesalat Aleppo med baba ganoush og tabbouleh

Fremgangsmåte

  1. Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
  2. Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.
  3. Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med Dijonsennep.
  4. Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.
  5. Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.
  6. Smak til med salt og saften fra sitron.
  7. Rør inn sildebitene.

Server sildesalaten med baba ganoush og tabbouleh samt libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker. 

Tips: Det kan lønne seg å vanne ut kryddersildfiletene en halvtime før du bruker dem.

Flere deilige sildesalater finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Baba Ganoush - en deilig libanesisk auberginedip.

Baba Ganoush -  en deilig libanesisk auberginedip.

Fremgangsmåte

  1. Vask og tørk auberginen.
  2. Sett i ovnen ved 180 grader og gjerne grillelementet på.
  3. La stå til den er svidd på overflaten og faller sammen. Det tar ca 40 minutter. 
  4. Snitt opp. Dryss over litt salt og avkjøl.
  5. Mos hvitløken med litt salt. Bland med finhakket tomat og sjalottløk.
  6. Smak til med persille, sitronsaft og olivenolje.
  7. Skrap ut kjøttet på auberginen. Klem ut saften og mos/finhakk dette og ha det i bollen.
  8. Bland alt og smak til med salt og pepper samt evt litt paprikapulver.

Tips:
Du kan godt kjøre den i en blender. Da får du en helt jevn masse.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Fremgangsmåte

  1. Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over.
  2. Sett det til side og la det ligge i bløt i 20-25 minutter, til grynene er møre.
  3. Hell bulguren opp i en sikt slik at bløtevannet renner av, og ha de avrente grynene i en serveringsbolle.
  4. Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha dem oppi bulguren.
  5. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, og server straks.

Passer ypperlig til krydret falafel og grillet kjøtt eller alene.

Her finner du mange deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her