Dagens rett

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Breiflabb er ren luksus som må nytes med forbehold, men som fortjener den beste omsorgen på kjøkkenet. Her får den brynt seg på friske søte og syrlige elementer.
05 Februar 2022 - 00:00

Breiflabb er ikke en fast gjest i fiskedisken. Årsaken er at den er rødlistet i WWFs sjømatguide - men når den ligger i disken, er den som oftest et resultat av bifangst. Da er valgets og samvittighetens kvaler om du skal gå for den eller la noen andre sitte med svarteper.

Selv mener jeg at når du en gang i blant kommer over den, skal du slå til. Spesielt om det er et stort beist som ligger i fiskedisken, for det er fangsten av ungfisk som ikke er bærekraftig. Dessuten og ikke minst: Når fisken først er tatt opp av havet, må den faktisk spises. Og så er det opp til myndighetene å forvalte ressursene og passe på at reglene overholdes av fiskeriene. Alle de andre gangene velger du bærekraftig fisk.

Når det er sagt, kan du fint lage denne retten med torsk - som er i høysesong i form av skrei akkurat nå.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Fremgangsmåte

  1. Du kan fint lage denne retten med torsk.
  2. Bland sammalt rugmel, salt og pepper og vend fisken i denne blandingen. Stek fisken i smør/margarin på middels sterk varme til den er gyllen og gjennomstekt. Hold fisken varm på et fat og lag sausen.
  3. Skrell mandarinene og fjern skinnet rundt fruktkjøttet. Ta en mandarin til side som du skjærer i skiver og steker i samme panne som fisken. Gjør det samme med grønnpepperen (den kan droppes).
  4. Surr purren i smør/margarin til den er myk. Tilsett mandarinfiletene og la bli gjennomvarmt. Tilsett fløte og kok opp. La sausen småkoke et par minutter. Kjør evt med stavmikser for helt jevn saus.
  5. Smak til med salt og pepper, eddik og evt. litt sukker.

Server fisken med et dryss av grønnpepper, stekte mandarinskiver, sausen, smørstekte poteter og brød på siden.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her