Konkurransen arrangeres under Buffet 2007 og vi presenterer to kandidater hver dag fra og med i dag.
Det som er sikkert, er at de seks som skal delta tilhører kremen blant unge, norske kokker.
Fem nominerte
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har hver nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også Norgesmester i Kokkekunst fra Ålesund i 2006, som er direkte kvalifisert til uttaket.
I år skal kandidatene forholde seg til gris fra Jærens Smak og ishavsrøye. I tillegg vil kandidatene benytte produkter fra Tine BA og Bama.
Fem timer Kokkene får fem timer til rådighet, og på denne tiden skal de presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Alt til 12 personer.
Oppgaven
Norsk Ishavsrøye
1. Hovedrett på tallerken, varmrett - fisk - 12 personer + 2.
Tre valgfrie garnityr.
Gris fra Jæren Smak
2. Hovedrett på fat, varmrett - kjøtt - 12 personer + 2.
Tre valgfrie garnityr
Det er et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker som sitter i juryen.
Følg med her på Horecanett, så skal vi presentere de seks kandidatene for deg.