- Krydre fisken og vend skinnsiden i mel.
- Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.
- Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.
- La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.
- Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.
- Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.
- Gnocchi:
- Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.
- Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
- Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
- Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.
- Dryss over parmesan og pepper før servering.
- Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.
- Ristet sopp:
- Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden. Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.