Et av høstens høydepunkter er alle de dekorative og velsmakende gresskarene som kommer i handelen i butikker over hele landet.
Dessverre finner vi altfor lite av denne delikatessen på de mange bord her i Norge.
Mange forbinder gresskar med søte desserter og paier, men du kan også sylte dem, lage puréer eller salte retter med gresskar.
Godt for deg
Det mange ikke er klar over er at gresskar, i tillegg til å være meget god på smak, også er godt for helsen.
Selve fruktkjøttet er kalorifattig og inneholder noe A-vitamin, men det er særlig kjernene som inneholder næringsstoffer som kan virke forebyggende på blant annet prostatitt.
Kjernen til alt godt
I det du renser et gresskar, tar du ut det bløte kjøttet og kjernene - mye på samme måte som når du renser en melon.
Ta derimot vare på kjernene og grovrens dem for bløtt fruktkjøtt, spre dem utover en bakeplate, strø litt salt over og rist dem i ovnen ved 200 grader til de har tatt litt farge.
Se på stilken
Når du kjøper gresskar skal de kjennes tunge, ikke ha myke flekker og stilken skal være fast og fin.