Smaken av Norge serveringsklar

I kveld går siste episode er TV2-serien Smaken av Norge. Erling Stenersen Sundal er kjøkkensjef når den nordnorskinspirerte menyen serveres til 750 gjester i Svolvær.
Redaksjonen
03 Juni 2009 - 09:39

Det er altså Norges nasjonalmeny Sundal & Co har tatt mål av seg å komme frem til. Sammen med programleder Sigurd Sollien har han reist landet rundt for å sanke inn det aller beste av landets råvarer, og lage mat med fem lokale kokker. I etterkant har en jury smakt seg gjennom rettene og kåret vinnerne i kategoriene forrett, fiskerrett, kjøttrett og dessert.

Resultatet serveres til 750 gjester som deltar på Norwegian Travel Workshop i regi av Innovasjon Norge. TV2-seerne må imidlertid nøye seg med å smatte i luften.

Sammen med seg har Sundal hatt fem kokker: Mikael Forselius, Roy Magne Berglund, Charlotte Mohn, Hans Petter Klemmetsen og Hanne Frosta i jakten på nasjonalmenyen. Og i morgen skal de for første gang samarbeide om en fireretters meny med de beste norske råvarene.

Dette er menyen som altså har en kraftig overvekt av nordnorsk inspirasjon:
• Forrett: Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.
• Fiskerett: Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperot, baconvinaigrette og urtesalat. Fra Midt-Norge ved kokk Mikael Forselius.
• Kjøttrett: Helstekt reinsdyrbiff, steinsoppragu med modellert sjampinjong, kjøttglace og kremet saus med rognebærgelé, smørstekt sellerirot og potetkrem og chips på Gulløyepotet. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.
• Dessert: Multesuppe med tjukkmjølkspudding og søte krydderbrødkrutonger. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.

På TV 2 onsdag 3. juni kl. 20.00

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
+
Tester

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg

Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
+
Tester

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg

Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her