Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 19. september i Oslo

Smak forskjellen på de beste vinmarkene i Barolo

Smak forskjellen på de beste vinmarkene i Barolo

En unik sjanse til å lære om Barolo og smake viner fra Arnaldo Rivera som har toppviner fra alle de forskjellige kommunene
04 August 2022 - 09:00

I 1958 grunnla Arnaldo Rivera kooperativet Terre de Barolo i Piemonte. Dette ble gjort for å sikre vinbøndene omsetning for druene sine i vanskelige etterkrigsår. Selv om situasjonen er endret nå, så har veldig mange av vinbøndene ønsket å bli i akkurat dette kooperativet, fordi det alltid setter fokus på kvalitet framfor kvantitet og de har et ønske om at vinene skal gi utrykk for de forskjellige områdene og vinmarkene i Piemonte.

AR Cru kart.jpg [92.75 KB]
Kart over "cruene" i Barolo

Kooperativet teller i dag over 300 vinfamilier som leverer druer av høy kvalitet til kooperativet. De siste årene har trenden gått mer og mer mot enkeltvinmarksviner i Barolo, dette ønsket kooperativet å følge opp. Derfor isolerte de de aller beste vinene fra 18 av produsentene fra ulike parseller i 2013. Dette ble starten en ny linje viner oppkalt etter grunnleggeren Arnaldo Rivera. Et unikt prosjekt fra et kooperativ, med et veldig heldig utfall.

Les mer om Arnaldo Riveras viner her

Disse vinene kommer fra de forskjellige kommunene i Barolo, og skal uttrykke de komplekse terroirforskjellene. Alle vinene har samme vinifikasjon, altså laget på samme måte, slik at det utgangspunktet kun er druene og terroiret som utgjør forskjellen i vinene.

Den berømte vinmarken Vigna Rionda Foto: Terre de Barolo

Denne kvelden får du en unik sjanse til å smake de forskjellige vinene samtidig som Gabriele Oderda forklarer deg om de ulike kommunene. Du får førstehånds informasjon om Barolo og de forskjellige distriktene samtidig som du selv kan smake forskjellene.

Smakingen vil foregå i 2. etasje på Nedre Foss Gård i den koselige Bryggeribaren som virkelig er rett atmosfære for kraftige rødviner på høsten.

Vinliste Rivera.jpg [55.47 KB]
Kveldens vinliste



Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her