Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 17. oktober i Oslo

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Foto: (Rostislav_Sedlacek)

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.
24 Juni 2022 - 09:30

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. 

Med sitt vakre landskap og utsøkte viner er Toscana og Chianti Classico et populært reisemål og vinområde for de fleste av oss. Og der er Fèlsina fra landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena et populært besøk for sine mange Norgesvenner. Denne kvelden tar Chiara Leonini fra Fèlsina med seg smaken av Toscana til Oslo, og gir deg anledning til å stifte bekjentskap med utsøkte viner fra produsentens imponerende portefølje. 

Rancia vinmark i nydelige Toscana
Rancia vinmark i nydelige Toscana (Foto: Bruno Bruchi) 


1966 var ingen enkel tid for italienske vinmakere, mange fattige vinbønder må selge eller gå fra eiendommene sine etter flere uår. Likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.

På 1970-tallet kom Guiseppe Mazzocolin inn i bedriften, og med sin dype respekt for det beste av toskansk og italiensk kultur banet han veien inn i det internasjonale markedet. Helt siden han introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har Fèlsina stått som et strålende eksempel på hvordan riktig Sangiovese og Chianti skal smake. Denne kvelden får vi også smake 2011-årgangen av nydelige Fontalloro.
Fèlsina blir gjerne kalt pionerene av Sangiovese, med Mazzocolin og den anerkjente vinkonsulenten Franco Bernabei i tospann.

Fèlsinas gamle kjeller
Fèlsinas gamle kjeller (Foto: Colin Dutton)


Den balansen mellom elegante og likevel intense viner som vi finner hos Fèlsina, er det bare svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå, og Fèlsinas viner er stadig å finne på listen over viner som har mottatt høyeste utmerkelse av det anerkjente Italienske vinmagasinet Gambero Rosso. De scorer også høyt hos Apéritif. 

Her kan du lese hva Apéritif synes om vinene til Fèlsina
Chiara Leonini Felsina Export Manager

På denne vinsmakingen vil eksportmanager Chiara Leonini lede oss gjennom 9 av Fèlsinas fantastiske viner.
Her får du muligheten til å lære hva som skiller Chianti fra andre Italienske vinområder, om områdets historie, og ikke minst hva som gjør akkurat disse vinene til noe av det aller, aller beste derfra.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.

OBS:
Det
. er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato.
Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Felsina Logo

Kveldens viner. Endringer kan forekomme.
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her