Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.
Med sitt vakre landskap og utsøkte viner er Toscana og Chianti Classico et populært reisemål og vinområde for de fleste av oss. Og der er Fèlsina fra landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena et populært besøk for sine mange Norgesvenner. Denne kvelden tar Chiara Leonini fra Fèlsina med seg smaken av Toscana til Oslo, og gir deg anledning til å stifte bekjentskap med utsøkte viner fra produsentens imponerende portefølje.
1966 var ingen enkel tid for italienske vinmakere, mange fattige vinbønder må selge eller gå fra eiendommene sine etter flere uår. Likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.
På 1970-tallet kom Guiseppe Mazzocolin inn i bedriften, og med sin dype respekt for det beste av toskansk og italiensk kultur banet han veien inn i det internasjonale markedet. Helt siden han introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har Fèlsina stått som et strålende eksempel på hvordan riktig Sangiovese og Chianti skal smake. Denne kvelden får vi også smake 2011-årgangen av nydelige Fontalloro.
Fèlsina blir gjerne kalt pionerene av Sangiovese, med Mazzocolin og den anerkjente vinkonsulenten Franco Bernabei i tospann.
Den balansen mellom elegante og likevel intense viner som vi finner hos Fèlsina, er det bare svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå, og Fèlsinas viner er stadig å finne på listen over viner som har mottatt høyeste utmerkelse av det anerkjente Italienske vinmagasinet Gambero Rosso. De scorer også høyt hos Apéritif.
Her kan du lese hva Apéritif synes om vinene til Fèlsina
På denne vinsmakingen vil eksportmanager Chiara Leonini lede oss gjennom 9 av Fèlsinas fantastiske viner.
Her får du muligheten til å lære hva som skiller Chianti fra andre Italienske vinområder, om områdets historie, og ikke minst hva som gjør akkurat disse vinene til noe av det aller, aller beste derfra.
NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.
OBS:
Det. er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato.
Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort