Sommeren står for dør, og det er få drinker nordmenn liker å nyte mer i sommersola enn Gin & Tonic.
Gin er et brennevin som så dagens lys i Nederland allerede på 1600-tallet. Som kjent har brennevinet en bitter og fruktig tilnærming fordi den er destillert med einerbær, og London Dry Gin har i mange år vært en av de mest etterspurte stilene. Som foretrekkes til klassikeren framfor noen, Gin & Tonic.
Drinken har slått svært godt an de siste årene, men bølgen vi opplever nå er en av mange opp gjennom historien. Det sies at den kom til fordi soldatene i India slet med med sykdommen malaria, og kinin som er bitterstoffene i tonic, viste seg å være svært så effektivt som forebygging.
Se hva Aperitif mener om ginene som selges på polet
At drinken har fått en slik renessanse i Norge i dag, kan vi takke Stig Bareksten for. Han har vært med å skape det men kan se på som en ny stil innen ginverdenen, nemlig den nordiske ginen. Denne skiller seg ut ved å være mye fruktigere enn den tradisjonelle engelske ginen.
Stig vant dobbelt gull for sin Bareksten Botanical Gin i det prestisjefylte San Francisco World Spirits Competition i 2017. Den tidligere bartenderen er en av Norges fremste destillatører og brennevinskjennere. Dette er en unik sjanse til å bli bedre kjent med Stig og produktene han produserer i Bergen.
Han vil fortelle om ginens historie og utviklingen av sin egen Bareksten Botanical Gin samtidig som du vil få smake den nye ginstilen fra flere deler av verden.
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
Bla ned for å se den spennende lista med Gin.