Matkurs og vinkurs

Vinkurs 4. november i oslo

Smak 11 viner fra Ribera og Rioja
Foto: (5PH)

Smak 11 viner fra Ribera og Rioja

Viner fra Spanias beste områder.
Julie Helene Amundsen
15 Oktober 2019 - 11:58

Blant vinranker og vakker natur i Spanias mest kjente vinregion, finner vi Faustino – Riojas tredje eldste vinhus. Helt siden 1861 har edle dråper blitt tappet her, til glede for vinentusiaster verden over. Denne kvelden får du smake ialt 11 viner fra denne berømte produsenten, deriblant klassikeren med gulltråden, gran reserva fra 1991. Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake en snart 30 år gammel vin fra Rioja, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Da Eleuterio Martínez Arzoc grunnla vinhuset Faustino hadde han trolig ingen anelse om hvor ettertraktet produktet hans kom til å være hele 150 år senere. Med 650 hektar vinmark strukket ut over de de beste områdene i Rioja, er Faustino i dag en av vinprodusentene som eier mest mark i hele regionen. I 1990 kjøpte Grupo Faustino i tillegg 160 hektar land i Ribera. De tok med sine 140 års erfaring i druedyrkning og vinproduksjon og lager noen av de beste vinene i Ribera del Duero. Bodegas Portia har som mål å bli like toneangivende i Ribera del Duero som Bodegas Faustino er i Rioja.

Faustinos grandiose kjeller

Sannsynligheten er stor for du har sett eller vært borti det spanske vinhuset Bodegas Faustino. I mange år var Faustino det mest kjente vinmerket her til lands. Portrettet avbildet på etiketten er ikke vanskelig å legge merke til, og at kunstneren bak verket er Rembrandt ,gjør det hele enda litt mer fascinerende. Særlig fordi ingen vet grunnen til dette etikettvalget, da det verken har tilknytning til eiendommen eller slekten på noen måte. Om man ikke teller Rembrandts angivelige henrykkelse til de edle dråper.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Som verdens mest solgte Rioja Gran Reserva, og et produkt med enormt lagringspotensial, er Faustino alltid et sikkert valg i enhver sammenheng. Å gå til anskaffelse av en gammel årgang av Faustino I Gran Reserva, for viderelagring i kjelleren frem til en av livets mange viktige markeringer dukker opp, er et tips du bør ta med deg - og som du kan teste ut selv på denne smakingen. 

Pablo Echavarri Abasca

Pablo Echavarri Abascal fra Grupo Faustino har med seg flere gamle årganger denne kvelden, så vel som nyere og spennende viner fra både Bodegas Portia og Bodegas Faustino. 

Lyst til å spise noe før eller etter smakingen i morgen?  I samme huset som smaking foregår ligger Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement.Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på surdeigspizza i kafeen. Etter arrangementet kan du kose deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Eller andre som smaker sammen med deg.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Ukens kake
Christmas cake

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften

Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her