Slutt for tapasrestaurant

Tapasrestauranten Gamle Raadhuset i Åsgårstrand åpner ikke til sommeren.
Redaksjonen
18 April 2008 - 16:00

I fjor var det debutår for tapas i restauranten Gamle Raadhuset. Stedet var godt besøkt, til tross for mye regn. Derfor ønsket Geir Hagbarth Andresen å fortsette suksessen i 2008.
 
Kommunen var positiv og bedriften hadde planer om å bruke noen av rommene inne i det gamle rådhuset til kjøkken og innendørs servering.
 
Enstemmig
Kontrakten sier at leietaker har rett til videre leie, og utleier ble innvilget et lån fra kommunen på en million kroner for ombygging og tilpassing av deler av det gamle rådhuset. Vedtaket var enstemmig i kommunestyret.
 
- Så vi tegnet opp og gjorde befaringer med arkitekt og kokk. I fjor hadde vi bare uteservering, nå ønsket vi å ha et innetilbud, samt å sette opp et kjøkken litt bedre enn brakken vi hadde i fjor, sier Andresen til Gjengangeren.
 
Helårsdrift
Planen var å åpne i begynnelsen av mai og ha helårsdrift, med helgeåpent i de mørkeste månedene. De hadde tilbudt kommunen å betale full husleie vinter som sommer. I fjor betalte de for fire måneder.
 
- Vi jobbet med dette frem til 13. februar. Da hadde eierne, Kunstnerbyen Åsgårdstrand, et styremøte med det nye styret, som satte foten ned for oss. Som utleiere har de visst rett til dette, sier Andresen.
 
For sent
Og nå er det for sent. I følge Andresen er det ikke mulig å få tak i artister, og alt arbeidet med å sette opp til innendørs restaurant er lagt vekk.
 
Kokkene har fått andre oppdrag.
 
Andresen har ønsket å komme i kontakt med styret. Om de hadde spørsmål, eller innsigelser på prosjektet, kunne han da ha svart for seg.
 
- Men de vil visst ikke møte meg, sier han. 
 
- Om det skulle bli noen endringer nå er det for sent likevel for i år. Vi har ikke mulighet, sier Andresen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her