Spaghetti eller annen type båndpasta serveres aldri alene i Italia slik vi ofte gjør her til lands, bare med litt olje eller smør som alternativ til poteter. Hele formålet med pasta er i følge det italienske kjøkken å få sausen til å henge sammen, å fange den opp slik at ikke noe av denne mest kostbare delen av retten går til spille.
Kjevle holder
Båndpasta, eller tagliatelle ("i strimler"), er den aller mest effektive saussamleren. Samtidig som det er den enkleste pastaen å lage selv. Du trenger nemlig ikke noe mer fancy utstyr for å få det til utover en vanlig kjevle.
Det er nemlig bare det de mest erfarne pastasignoraene (de er så å si alltid kvinner) bruker. Så er dette noe de gjør hver dag.
For hele familien
Men et sted må alle begynne, og pastalaging er den perfekte aktivitet for hele familien, enten du bruker bare kjevle eller også pastamaskin. Trening gjør mester. Med tålmodighet og nøyaktighet kommer du også veldig langt, for pastaen må kjevles svært tynt og jevnt før du kan skjære den i strimler. Og selv det gjøres veldig enkelt om du følger oppskriften nedenfor.