- Lutefisken kan kokes i kjele eller ovn, men ovn er klart å foretrekke.
- Dryss over godt med havsalt og la fisken stå i minimum 20 min.
- Skyll sa av saltet, tørk fisken og skjær den i passe store serveringsstykker (så like på størresle som mulig).
- Legg en tallerken i en langpanne så kraften fra fisken kan renne av under tilberedningen. Legg lutefisken med skinnsiden ned på tallerkenen.
- Dekk panna med aluminiumsfolie og bak fisken i ovnen på ca 200-250 grader.
- Tiden avhenger av tykkelsen og størrelsen på fisken samt ovnstemperaturen. Varmluftsovn er raskere enn vanlig ovn. Små tynne fileter trenger 8-10 minutter i en varmluftsovn, større stykker opp til 20-25 minutter.
Er du i tvil: fisken er ferdig når den lett flaker seg. Løft derfor på folien og sjekk underveis.
Slik koker du lutefisk perfekt
Verdens beste ertestuing til lutefisken