Vegetarisk jul
Her er oppskriftene på den vegetariske julemenyen
Julesnurrer med grønnsaker
Fremgangsmåte
- Skjær grønnsakene i strimler og finhakk vårløken.
- Smør et godt lag med smøreost på pannekakene og legg grønnsakene utover før du ruller sammen. Ikke fyll helt ut i kantene.
- La litt smøreost være lim slik at rullene fester seg.
- Skjær 2-3 cm tykke skiver og server dem som tapas, eller del dem i to og server dem som wraps.
- Snurrene kan gjerne lages noen timer på forhånd og oppbevares i kjøleskap. Da er det lettere å skjære i dem.
Tips:
Lefser kan brukes i stedet for pannekaker, og hummus i stedet for smøreost.
Mange deilige vegetarretter finner du her
Her er oppskriftene på den vegetariske julemenyen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Vegisterkaker
Fremgangsmåte
- Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
- Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.
- Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje. Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.
- Farsen kan gjerne lages på forhånd.
- Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.
Mange deilige vegetarretter finner du her
Her er oppskriftene på den vegetariske julemenyen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 3.00 l Pris: 579.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Rødkålslaw
Fremgangsmåte
- Finsnitt kålen og skjær eplet i små biter.
- Grovriv rødbeten og skjær gulrøtter i tynne strimler.
- Finhakk sylteagurk.
- Bland alt i en bolle.
- Rør sammen dressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Bland salaten godt med dressingen.
Server den f.eks. til vegisterkaker.
Tips:
Den smaker også kjempegodt med noen appelsinfileter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig