- Lag vinaigretten først. Ha finhakket soltørket tomat i en foodprosessor sammen med 2 ss solsikkeolje.
- Kjør sammen til en puré og tilsett eddik og spe med oliven- og solsikkeolje til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
- Fisken:
- Legg fiskefiletene på kjøkkenfjøla med skinnsiden ned. Smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med timian, salt og pepper.
- Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre. Bind litt fuktet kjøkkenhyssing rundt for å holde bitene sammen.
- Pensle brødskivene med litt olje og grill til gylne på begge sider.
- Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill raskt på høy varme. Snu den når skinnet er gyllent og sprøtt og stek raskt på den andre siden. Dette går fort om du har riktig temperatur, så her må du passe på.
- Salaten:
- Del brokkolien i biter som igjen skjæres i tynne skiver. Bland med spinat og vinaigretten med soltørkede tomater.
- Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel salat over og topp med fisken. Server med ekstra sennep.
Lekre smørbrød og wrap finner du her
Tips: Her kan du godt bytte ut flyndrefileten med makrell- eller sildefilet. Poenget er å sprøsteke skinnet, så bruk høy varme og la fisken steke til skinnet er skikkelig sprøtt.
Tips 2: Du kan også beholde fiskefiletene hele. Gni sennep på og grill dem flatt med skinnsiden ned til de er ferdige.
Oppskrifter med flyndre
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev