Blings med grillet sennepsmarinert flyndre
Foto: Synøve Dreyer

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Lekrere smørbrød enn dette med grillet flyndre skal godt gjøres å lage. Oppskriften gir deg en pangstart for flyndre på kjøkkenet, og en smak du vil ha flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Lag vinaigretten først. Ha finhakket soltørket tomat i en foodprosessor sammen med 2 ss solsikkeolje.
  2. Kjør sammen til en puré og tilsett eddik og spe med oliven- og solsikkeolje til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
  3. Fisken:
  4. Legg fiskefiletene på kjøkkenfjøla med skinnsiden ned. Smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med timian, salt og pepper.
  5. Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre. Bind litt fuktet kjøkkenhyssing rundt for å holde bitene sammen.
  6. Pensle brødskivene med litt olje og grill til gylne på begge sider.
  7. Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill raskt på høy varme. Snu den når skinnet er gyllent og sprøtt og stek raskt på den andre siden. Dette går fort om du har riktig temperatur, så her må du passe på.
  8. Salaten:
  9. Del brokkolien i biter som igjen skjæres i tynne skiver. Bland med spinat og vinaigretten med soltørkede tomater.
  10. Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel salat over og topp med fisken. Server med ekstra sennep.

Lekre smørbrød og wrap finner du her

Tips: Her kan du godt bytte ut flyndrefileten med makrell- eller sildefilet. Poenget er å sprøsteke skinnet, så bruk høy varme og la fisken steke til skinnet er skikkelig sprøtt.

Tips 2: Du kan også beholde fiskefiletene hele. Gni sennep på og grill dem flatt med skinnsiden ned til de er ferdige.

Oppskrifter med flyndre

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her