Laks er så langt fra kjedelig, og det er en fisk du kan bruke til en rekke retter, også de mest feststemte.
Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.
Her finner du de beste lakseoppskriftene
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Laks med nøtteskorpe og soppvinaigrette
Fremgangsmåte
Kutt laksen i fire jevnstore stykker.
Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Varm stekeovnen til 170 grader.
Bland mandler, nøtter, sesamfrø, koriander og pepper og fordel det på laksestykkene. Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.
Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.
Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.
Smak til med salt og pepper, rør inn persille.
Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.
Her finner du de beste lakseoppskriftene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 179.70 kr Uten utvalg88 POENG
-
78 POENG