Brødpudding:
Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestangen, sukker, egg og eggeplomme.
Kle en brødform med bakepapir. Del brødskivene i to. Dekk bunnen av formen med brød.
Dryss over rosiner, epleterninger og knust pepperkake (ca 2 ss).
Repeter til brødet er brukt opp. Hell egge- og melkeblandingen over brødskivene i formen. Pass på at væsken er jevnt fordelt.
Stek i vannbad ved 170 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen er stivnet.
Whiskeysaus
Rør smør og sukker sammen. Bland i egget.
Sett bollen over en kjele med vann som så vidt koker og pisk. Blandingen blir først tynnere mens smøret smelter, fortsett å vispe til den igjen tykner.
Ta av varmen og rør inn ønsket brennevin. Serveres varm.
Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev