- Brødpudding:
- Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestangen, sukker, egg og eggeplomme.
- Kle en brødform med bakepapir. Del brødskivene i to. Dekk bunnen av formen med brød.
- Dryss over rosiner, epleterninger og knust pepperkake (ca 2 ss).
- Repeter til brødet er brukt opp. Hell egge- og melkeblandingen over brødskivene i formen. Pass på at væsken er jevnt fordelt.
- Stek i vannbad ved 170 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen er stivnet.
- Whiskeysaus
- Rør smør og sukker sammen. Bland i egget.
- Sett bollen over en kjele med vann som så vidt koker og pisk. Blandingen blir først tynnere mens smøret smelter, fortsett å vispe til den igjen tykner.
- Ta av varmen og rør inn ønsket brennevin. Serveres varm.
Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her