Brennevin

Oppskrifter på Halloween-drinker

Skremmende gode drinker til halloween
Foto: (evgenyb)

Skremmende gode drinker til halloween

Her finner du gode oppskrifter på den ene bloddryppende og skrekkinngytende drinken etter den andre.
26 Oktober 2018 - 13:50

Endelig er årets skumleste dag her, og man kan kle seg ut i de ekleste kostymer og drikke vampyrblod, zombier og all slags andre fryktinngytende drinker.

For en bartender er dette som å bli sluppet løs i godtebutikken, for endelig kan man leke skikkelig med drinkene, og desto gufnere eller sjokkerende, desto bedre.

Nedenfor finner du en rekke cocktailer du også kan servere hjemme til Halloweenfesten.

Ekle isbiter og skumle shoter

Lag noen skikkelig populære isbiter ved å hule ut reddiker og sett inn en fylt oliven. Legg disse i et isterningbrett og fyll med vann og frys til isbiter med øyne i.

 

Lag også en frossen hånd ved å fylle en latekshanske med limonade eller tranebærjuice. knyt godt til og legg i fryseren.

La hånden renne under litt varmt vann for å fjerne hansken når den er frossen og legg den fryste hånden i bowlen med velkomstdrink. 

Eller hva med å lage markspiste jellyshots? Lag gele etter anvisning på pakken, men med halvparten mengde vann, tilsett det brennevinet du ønsker og hell geleen over i plast beger.

Ha en gummiorm i hver av plastkoppene før du heller i geleen slik at gummiormen stivner i gele.

Les mer om alt det morsomme du kan lage til halloween her

Bloody Brain

Bloody Brain

Fremgangsmåte

Ha ferskenlikøren i et shotsglass og hell kremlikøren forsiktig på toppen slik at det danner seg to klare lag.

Dette gjør du lettest ved å holde en teskje helt ned mot ferskenlikøren og helle kremlikøren forsiktig over skjeen.

Ha i fem dråper med grenadin som da danner en blodig hjerne i bunnen av glasset.

Skremmende drinker til Halloweenfesten finner du her

Råvarer:

De beste irske kremlikørene på Vinmonopolet

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Bloody Caipiroska

Bloody Caipiroska

Fremgangsmåte

Knus kjøttet av blodgrapefrukt, sitron og sukker sammen med en skje i et rocksglass.

Fyll på med knust is, hell deretter i vodka og likør og rør om.

Fyll deretter på med knust is og drypp grenadin på toppen.

Pynt med en blodgrapefruktskive og sitrusspiral.

Råvarer:

Sendt inn av Malin Berglund, the Vampire Lounge, Stockholm

Vurder oppskriften

Corpse reviver drinkoppskrift

Corpse reviver drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is og ha i alle ingrediensene.

Rist godt og sil over i et stort avkjølt cocktailglass.

Dette er den klassiske oppskriften til Harry Craddock, fra the American Bar i London. Du finner den gjengitt i hans The Savoy Cocktail Book fra 1930.

Tips: Sil gjerne drinken gjennom en finmasket tesil i tillegg til silen på cocktailshakeren for en helt isfri drink.

Flere drinker med gin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Chili Mojito

Chili Mojito

Fremgangsmåte

Ha chili, mynte, lime og sukker i et stort whisky- eller rocksglass og mos (muddle) dette godt sammen med en muddler eller baksiden av en skje.

Fyll glasset med knust is og hell over rom. Rør godt sammen og topp med soda.

Pynt med 2 chili som skal illustrere djevelhorn. Serveres med sugerør.

Les om romens historie her

Tips: Dersom du kan få tak i mynte i bunt er denne den beste, men ikke bruk stilkene da de er bitre.
 
Råvare:

Se alle våre forskjellige oppskrifter på mojito

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften

Bloody monkey brain

Fremgangsmåte

For denne oppskriften er det viktig at glasset er lite. Bruk derfor et likørglass. Halve glasset fylles med sitrongenever. Fyll en teskje med iskald Baileys og hell den forsiktig opp i geneveren. Ta -en- dråpe rød grenadin og det praktfulle resultatet kan servers. Det er viktig at Baileysen er skikkelig kald. Geneveren er litt klissete slik at Baileysen holder seg samlet, akkurat som en liten hjerne, Grenadinen vil legge seg mellom "hjernepølsene" slik at det hele får en fin og ekte finish.

Sendt inn av Tor Egil Fagerland.

Vurder oppskriften

Bloody Mary med selleristang

Bloody Mary med selleristang

Fremgangsmåte

Hell vodka over is i et høyt glass.

Rør inn Tabasco, Worcestersauce og saften fra den halve sitronen i vodkaen.

Fyll opp med tomatjuice.

Dryss over salt og pepper.

Kutt en selleristang i begge ender.

Pynt med cherrytomat.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Vampyrblod drinkoppskrift

Vampyrblod  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Bland gin, blå curaçao, melonlikør, sourmix og appelsinjuice i en cocktailmikser (ikke blender). Alternativt kan du røre godt i et mikseglass.

Fyll et catalinaglass (et høyt champagneglass eller en liten ølpokal) med isbiter. Hell blandingen over.

Topp opp med Sprite og pynt med en sitronskive.
 
Dette er den perfekte drinken til Halloweenfesten.
 
Tips:
Sourmix lager du selv slik: 2 cl sitronsaft blandes med 2 cl sukker.
 
Tips:
Lag den som en bowle ved å øke mengden i form av antall porsjoner og server i cocktailglass.
 
Råvarer:

Sendt inn av Malin Berglund, the Vampire Lounge, Stockholm

Vurder oppskriften

Zombie

Zombie
Vurder oppskriften

Vampire's Kiss

Vampire's Kiss

Fremgangsmåte

Fyll et highballglass eller hurricaneglass med is og ha i brennevinet.
 
Ha i et par-tre dråper tabasco og topp opp med club soda.
 
Pynt med et friskt bringebær og blod langskanten laget av grenadin som kokes inn med sukker til en seig sirup.
 
Råvarer:

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Massacre

Massacre

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i et whiskyglass med isbiter. Rør om. Pynt med tørket appelsinskive.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her