Får du ikke tak i skrei - det er fortsatt tidlig i sesongen, kan du fint lage suppe av torsk - enten fersk eller fryst.
Dagens rett

Foto: (Alf Börjesson)
Start skreisesongen med denne festmenyen
To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.
11 Januar 2025 - 00:00
Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei

Fremgangsmåte
- Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune.
- Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.
- Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter.
- Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen.
- Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.
- Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt.
- Server suppen rykende varm med nybakt brød til.
Her finner du mange flere gode supper
Har du lyst til å lage en annen rett med skreim så se her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.
- Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.
- Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.
- Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen.
- Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.
- Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
- Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.
- Server torsketungene nystekte med salat og dipp.
Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå