Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.
Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.
Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.
Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen. Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.
Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.
Server torsketungene nystekte med salat og dipp.
Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig