- Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.
- Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.
- Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.
- Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen.
- Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.
- Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
- Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.
- Server torsketungene nystekte med salat og dipp.
Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.