- Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
- Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
- Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
- Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
- Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
- Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
- Ta ut kaken, og la den avkjøle.
- Mousse:
- Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
- Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
- Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt.
- Visp eggehvitene kraftig.
- Vend forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
- Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
- Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken.
- Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
- Glasur:
- Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
- Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
- Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
- Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
- Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.
Tips 1:
Pynt gjerne med friske bær.
Tips 2:
For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.
Lyst å bake en annen kake byr vi på velldig mange andre