Kake
Saftig sjokoladekake med lite sukker

Saftig sjokoladekake med lite sukker

Om nyttårsforsettene innebærer mindre sukker og fett, behøver det ikke bety mindre kos og smak. Bli overbevist med denne oppskriften.
02 Januar 2014 - 14:10

Julen og de late dagene er definitivt forbi og mange har dårlig samvittighet for alt det søte som er spist.

Bli overrasket
Om du går inn i det nye året på kalorijakt, bør du likevel kunne kose deg innimellom. Denne oppskriften på en sunn, men også veldig god sjokoladekake, kommer til å overraske deg like mye som den overrasket meg.

Andre lette opskrifter

Jeg har nemlig alltid vært skeptisk til kaker uten sukker, men denne kan jeg absolutt anbefale. God konsistens, fin sjokoladesmak og den smelter på tungen.

Myk og flytende
Kaken blir som en brownies og skal altså stekes som en. Det betyr at den skal være myk og gjerne litt flytende innvendig.

NB Denne kaken er ikke klargjort for diabetes all den tid den inneholder kesam og ost (laktose)

"Sukkerfri" sjokoladekake

"Sukkerfri" sjokoladekake

Fremgangsmåte

Finn fram en form på 25-28 cm.

  1. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.
  2. Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.
  3. Når eggedosisen er ferdig, tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.
  4. Ha røren i en form på 25-28 cm.
  5. Rør Philadelphia-osten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.
  6. Legg klatter av osten oppå kaken og dra en gaffel gjennom slik at osten fordeler seg.
  7. Stek kaken på 190 grader i 15 minutter. Kaken skal være litt bløt.
  8. Server kaken litt lun. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.
Tips: Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her