Dagens lutefiskoppskrift er faktisk svensk. Men før du rynker på nesen over at våre kjære naboer skal lære oss om lutefiskspising, ta en revurdering. For lutefisk med hvit saus smaker fortreffelig og er en fin måte å få flere til å bli hekta.
Flere måter å servere lutefisk på finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Lutefisk med hvit saus
Fremgangsmåte
- Del opp lutefisken i serveringsstykker.
- Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
- Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter.
- Hvit saus:
- Smelt smøret over middel varme og rør inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen og tilsett krydderet. La sausen koke 5 minutter.
- Sil sausen og tilsett en spiseskje smør og ca 1 dl fiskekraft til passe konsistens.
- Tilbehøret:
- Surr løken blank i litt smør og tilsett ertene. La det surre et par minutter så de blir gjennomvarme.
- Stek flesket eller baconet over middels høy varme til det blir sprøtt.
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG