Seier for Francesco

Fjorårets bronse ble i år snudd til seier for Francesco Azzarone.
Redaksjonen
07 Februar 2011 - 16:51

Francesco Azzarone, Grefsenkollen, var favoritt foran årets Nespresso NM for vinkelnere. Med bronse fra fjorårets mesterskap og fra nordisk på Island, var han helt klart den mest rutinerte som stilte opp.

Krevende oppgaver
Men Simon Zimmerman, Lysebu, har også en viss merittliste som hjalp ham til en andreplass i finalen. Nykommeren Kristian Bejer, Bølgen & Moi, hadde derfor tøffe utfordrere.

Og oppgavene i seg selv var så pass krevende at konkurranseerfaring kom godt med.

For det første hadde kandidatene lagt bak seg en tøff teoriprøve med 55 spørsmål samt en blindsmaking av to viner. For det andre var finaleoppgavene høyst originale.

Blindsmaking av 15 brennevin på 10 minutter er ikke for nybegynnere. Det er heller ikke det å få en hvitvin med plastkork som er korket og som skal dekanteres. TCA-en var tilsatt av arrangøren. Men ingen av kandidatene oppdaget korksmaken.

Mat og vin i kombinasjon inneholdt også feller, som at det skulle komponeres en meny til et sett av drikkevarer som de færreste har på menyen til daglig. Avslutningsritualet var å fordele innholdet av en dobbelmagnum Taittinger på valgfritt antall glass.

Champagne og Nespresso
Blandet grad av måloppnåelse gjorde at det ble tett i teten. Men Francesco fikk flest poeng og kan se frem til en tur til Taittinger sammen med årets Young sommelier-vinner, og en rolle som Nespresso-ambassadør.

Øvrige deltakere i NM var Klara Bjune, Simon Nyhus og Elin Lofthus, alle tre Bølgen & Moi, samt Espen Hermansen, Cru.

I juryen satt Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Merete Bø, DN, Knut-Espen Misje, Hall Toll og Aase E. Jacobsen, Apéritif.
 
Foto: Roger Kolbu
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her