Satser på ung matglede

Den nye restaurant- og matavdelingen på Greveskogen videregående skole i Tønsberg åpnet tirsdag.
Redaksjonen
20 September 2007 - 11:30

Avdelingen går for å være en av de flotteste i landet. Her skal ungdommen lære å lage mat og gjøre seg klar for en karriere i yrkeslivet.
 
Tirsdag serverte vordende servitører og kokker under den offisielle åpningen. Lunsjmenyen besto av en tallerken med tradisjonsrik Vestfold-mat og ingredienser fra lokale leverandører: Stangekylling, gjøkalvstek fra Nøtterøy, rødløk fra Presterud gård, gourmetpoteter fra Hvasser og nyplukkede sukkererter.
 
Måltidet ble avsluttet med bløtkake med jordbær, bringebær og blåbær.
 
Sjef på 17
Den 17 år gamle Markus Aashammer ved kokkelinjen hadde hatt ansvar for hele måltidet. Gjestene likte resultatet koste seg med godbitene.
 
Faglederen for den nye avdelingen er Marit Bjerknes Rød. Hun er godt fornøyd med lokalitetene.
 
30 millioner
Avdelingen er på 800 kvadratmeter og har kostet omtrent 30 millioner kroner. Den er dimensjonert for inntil 140 elever.
 
Den skal også benyttes til konkurranser og fagbrev.
 
- Næringslivet trenger disse elvene. Det er svært mange som ringer oss og tilbyr sommerjobber, praksis og lærlingplasser, sier Bjerknes Rød til Tønsberg Blad.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus
Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unn deg en Chivas Manhattan
Ukens drink

Unn deg en Chivas Manhattan

Drinken Manhattan ble selve symbolet på tv-serien Sex and the City. Med skotsk whisky får den en litt annen karakter. Men den gode varmende effekten har den i behold.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak noe skikkelig godt til morsdagen
Guide

Bak noe skikkelig godt til morsdagen

Kake hører med når sjefen skal feires nå på søndag, og her finner du de beste oppskriftene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus
Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Paella laget fra bunnen behøver ikke ta lang tid
Dagens rett
Lettvint paella

Paella laget fra bunnen behøver ikke ta lang tid

Som denne oppskriften som gir mye god smak på bare en halvtime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unn deg en Chivas Manhattan
Ukens drink

Unn deg en Chivas Manhattan

Drinken Manhattan ble selve symbolet på tv-serien Sex and the City. Med skotsk whisky får den en litt annen karakter. Men den gode varmende effekten har den i behold.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her