San Valentin renvasket

Etter at politietterforskning knyttet til en forgiftningssak i Arendal nå er avsluttet, er Torres-vinen San Valentin frikjent.
Redaksjonen
03 Juni 2009 - 11:24

Politiets konklusjon i etterforskningen er at det ikke var hvitvinen San Valentin som forgiftet den uheldige Arendals-mannen. Giftstoffet var tilført flasken på stedet trolig som en hevnaksjon overfor offeret. Den skyldige er nå siktet og varetektsfengslet i saken.

Vinen er nå frikjent og salget gjenopptatt etter den midlertidige salgsstansen.

- Vi er svært glade for at denne populære vinen nå er i salg igjen og at etterforskningen har bekreftet det vi har ment hele tiden, nemlig at forgiftningen ikke kan ha skjedd hos produsenten eller under distribusjon, sier Country Manager Christian Almstrøm hos Torres & Partners Norway.

Samarbeidet med politiet
Produsenten Torres og den norske importøren har samarbeidet nært med både politiet og Vinmonopolet etter at en 59 år gammel mann i Arendal ble alvorlig forgiftet for halvannen uke siden. Blant annet har man bidratt med å avklare hvor den aktuelle vinflasken er kjøpt og med analyser av vinpartiet fra 2005.  Gjennom dette har man kunnet eliminere at forgiftningen skyldes forhold hos produsenten.

- Vinmonopolets beslutning om å stanse salget midlertidig var helt riktig i den situasjonen man hadde for en uke siden. Da var årsaken til forgiftningen ukjent og både Vinmonopolet og vi mente da at det var riktig å holde tilbake vinen til saken var oppklart. Nå er årsaken kjent, og man kan som tidligere være helt trygg ved kjøp av vinen, sier Almstrøm.

Omfattende undersøkelser
San Valentin er en av de mest populære hvitvinene i Norge, hvert år blir det solgt om lag 200.000 flasker av denne vinen på Vinmonopolet alene.

Kvalitetskontroll har høy prioritet hos Torres og det legges stor vekt på dokumenterbarhet i alle ledd av produksjonen. I hele sin over 200 år lange historie har vinhuset aldri opplevd en hendelse av samme karakter som i Arendal. Saken har de siste dagene hatt høyeste prioritet hos konsernledelsen i Torres. Konsernet har gjennomført omfattende interne undersøkelser og har stilt sin kompetanse og ressurser til rådighet for politiet og Vinmonopolet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her