Ishavsrøye er den beste oppdrettsfisken. Det er det mange kokker som er enige i. Den er dessuten svært tander og delikat og er derfor velegnet som tartar. Men husk at den må fryses i 24 timer før bruk.
Dagens rett
Foto: (Aperitif.no)
En salat skal både være sprø og myk - her får du alt dette og mer til
Salatbladene og wasabiertene konkurrerer om sprøheten, mens tartaren av ishavsrøye og avocadoen om mykheten.
Aase E. Jacobsen
17 Juli 2024 - 23:00
Salat med tartar av ishavsrøye, avocado og wasabierter
Fremgangsmåte
- Skjær fileten i terninger. Bland med limesaft, soyasus, sesamfrø (ristet i tørr stekepanne) og chilisaus.
- Skjær avocado i terninger.
- Skyll salaten og tørk av den.
- Legg den i en bolle eller på et fat.
- Fordel avocadoterninger og tomater delt i to over.
- Deretter ishavsrøyetartaren.
- Fordel de knuste wasabiertene på toppen.
- Drypp litt god olivenolje, limesaft og fingersalt over til slutt.
- Server med lett pisket setterrømme eller labneh.
NB Husk at fiskefileten må fryses i 24 timer før bruk.
Her finner du mange retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå