Det skal finnes like mange oppskrifter på denne kaken som det finnes bakere - opp gjennom historien. Fellesnevnere finnes det likevel, hovedmelet er semulegryn laget av durumhvete som ikke er så vanlig å bruke i kaker her nord, men derimot vanligere lenger sør. Blant annet er det hovedingrediens i pasta, men da som en finmalt type. Vårt hjemlige semulegryn er derimot grovmalt, og velegnet til denne oppskriften. Det er for øvrig grovmalt semule som brukes til couscous.
Ukens kake
Foto: (vaaseenaa)
Saftigere enn dette blir knapt en kake. Bak Midtøsten-favoritten basbousa
Basbousa betyr lite kyss på arabisk. Denne kaken kalles også harissa, og er populær over hele Midtøsten. Søt, saftig og holdbar.
Aase E. Jacobsen
15 Februar 2024 - 11:00
Basbousa - kake fra Midtøsten
Fremgangsmåte
- Kakedeig:
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Smelt smør og rør inn yoghurt til jevn.
- Rør inn i de tørre ingrediensene til jevn masse.
- Smør en rektangulær bakeform.
- Hell deigen over og glatt utover.
- Del opp i rektangler eller snipper med kniv.
- Legg på ønsket type nøtter eller mandler.
- Stek ved 175 grader i 30 minutter til lys gyllen overflate.
- Roseglasur:
- Kok opp vann og sukker, rør til oppløst.
- Tilsett rosevann.
- Hell glasuren over kaken når den kommer fra ovnen.
- Avkjøl.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 539.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå