- Rydd opp i utelivet!

Byrådet må rydde opp i utelivet i Oslo, mener Bryggeriforeningen og tilbyr hjelp til ryddesjauen.
Redaksjonen
26 November 2010 - 12:13

- Skjenkepolitikken i Oslo har gitt oss en utrivelig og farlig hovedstad. Det er på høy tid at Byrådet rydder opp. Vi blir gjerne med på ryddesjauen!

Slik kommenterer direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen  Brennpunkt-dokumentaren på NRK1. Den viser hvordan en mann som spilte overstadig beruset fikk servering på fire av fem utesteder i Oslo. Den samme mannen ble nektet på fem av fem steder i Stockholm.

- Politikken med at "det skal være lett å få og lett å miste" skjenkebevillinger er en gedigen fiasko. Mange som aldri burde fått skjenke en dråpe tjener store penger på useriøs drift og overskjenking, og de holder på i årevis uten at noen griper inn, sier Nome i en pressemelding fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han mener at det må stilles langt strengere krav til de som får skjenkebevilling. I tillegg må kontrollen med utstedene bli mer effektiv. Nome viser til andre byer som har kommet svært langt i å skape et uteliv uten vold og fyll:

- I Stockholm har de satset stort på opplæring av serveringspersonale for å hindre skjenking av mindreårige og fulle folk. Fyllevolden er redusert med 30 prosent. Det er resultat av et nært samarbeid mellom bransjen og myndighetene. Quebec i Canada har en svært liberal alkohollovgivning, men har likevel landets laveste andel alkoholrelaterte problemer. Her er det jobbet systematisk med eiere og ansatte på steder med skjenkebevilling.Når politikerne svikter, må vi som lever av utelivet gå sammen om å rydde opp, sier Nome.

Han hevder at politiet, vin- og spritbransjen, samt utelivets bransjeorganisasjoner i HSH og NHO deler hans fortvilelse over de useriøse aktørene.

- Vi vil ta initiativ for å få bedre kvalitetssikring av skjenkestedene og anmoder myndighetene om å renske bort de som ikke har evne eller vilje til å følge norsk lov. Erfaringen viser at byer som satser noen få millioner til opplæring av dørvakter og servitører, får tifold tilbake i form av mindre vold, fyll og ødeleggelse, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her