Med et seiersbrøl hoppet Christan André Pettersen i været da dommerene utropte ham til «Nordic chef of the year». Dermed ble den norske triumfen fullkommen i konkurranse som ble holdt under Foodexpo 2012 i Herning i Danmark.
Adam Schive Bjerck hadde nemlig slått an tonen ved å vinne «wild card»-konkurransen for spesielt inviterte kokker under 23 år. Deretter ble han til overmål nummer to i hovedkonkurransen. Pettersen, norsk mester i kokkekunst i fjor og kokk ved Charles & De i Sandnes, og Adam Schive Bjerck, som til daglig jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, løftet dermed Rogaland helt til topps blant de nordiske landene.
Til sammen ti kokker fra Island, Danmark, Sverige, Finland og Norge gjorde opp om de gjeve titlene.
LES OGSÅ: Nordens beste kokker møtes til dyst
Sjefen på Gastronomisk Institutt (GI) er naturligvis fornøyd med resultatene i Danmark.
- Jeg er mektig imponert over at vi i Rogaland hevder oss med to kokker i toppen i Nordisk mesterskap. Og så er jeg stolt over at GI nok en gang beviser at vi får med oss de beste og er gode i faget vårt, sier GI-sjef Leif André Pedersen til Stavanger Aftenblad.
Resultater, Nordic Chef of the year:
Resultater, Wildcard: