Nordens beste kokker møtes til dyst

Nordens beste kokker møtes til dyst

10 av Nordens ypperste kokker skal kjempe om tittelen "Nordens beste" på Foodexpo 2012 i mars.
16 Februar 2012 - 10:48

Den 20. mars er det duket for et ordentlig "showdown" i den danske byen Herning. Da skal Nordens fremste kokker traktere kniver og råvarer i kampen om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012.

- Det blir en spennende konkurranse med ti virkelig dyktige finalister. Vi håper det sender et tydelig signal om at det nordiske kjøkken er en gastronomisk høyborg, og at våre kokker er bransjeledende, sier restauratør Uffe Nielsen, president for Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark.

Han framhever at Norge har verdens beste kokkelandslag, mens danskene for tiden innehar titlene "Verdens beste restaurant" og "Verdens beste kokk".

Fra Norge stiller Norgesmester i kokkekunst, Christian A. Pettersen (Charles & De i Sandnes), og vinner av klippfisk, Adam S. Bjerck (Søtt & Salt i Bergen).

LES OGSÅ: Nestbest i Norden

Fem timer

I løpet av konkurransens fem timer skal deltakerne tilberede en meny ut fra en kasse med råvarer som offentliggjøres på finaledagen.

At det nordiske kjøkken står sterkt, understrekes av at visepresidenten i den internasjonale foreningen for kjøkkensjefer (WACS), Gissur Gudmundsson, har valgt å overvære denne konkurransen framfor Bocuse d'Or Europe 2012 i Frankrike.

Det nordiske kokkemesterskapet avholdes for andre gang på Foodexpo. Første gang var i 2010.

Deltakerne:

• Mette Gassner og Morten Mortensen, Danmark
• Martin Hansen og Phi Nghi Thanh Le, Sverige
• Christian A. Pettersen og Adam S. Bjerck, Norge
• Eerik Mansikka Vanhempi, Toni Toivanen Nuorempi og Jorma Haranen Tuomari, Finland
• Òlafur Àgustsson og Gìsli Mattias Auòunsson, Island

Konkurransen er individuell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her