Rødviner fra Douro - årgang 2005

Redaksjonen
07 November 2008 - 15:48

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rødviner fra Douro - årgang 2005

÷ (90p)
Niepoort Vertente 2005
Niepoort
Portugal - Douro
10101 VSD - kr 179,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Delikat duft med skogsbær, krydder, jordsmonn, røyk, eik.
Smak: Flott anslag, følger duften, god fylde, fin syre og gode myke tanniner, sitter godt og veldig lenge. (2005)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt, også lettere vilt.
Vurdering: En svært innsmigrende vin for de neste fire-fem årene. Meget godt kjøp. 90 p (2005)
Laget av: 25% Touriga Nacional, 15% Tinta Roriz, 15% Touriga Franca, 45% diverse druesorter
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. lagring i nye franske eikefat, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Brunheda Reserva 2005
Vinhos Vale da Corça
Portugal - Douro
10192 Vectura - kr 169,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Palmer & Co
Farge og duft: Ung mørk rød. Veldig god duft av røde og mørke bær, julekrydder, medisinskap, eik, jordsmonn/mineraler og stall.
Smak: Fast i anslaget, følger duften, flott syre og gode tanniner, god konsentrasjon, sitter veldig godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rike retter med rødt kjøtt eller vilt.
Vurdering: En veldig lovende vin for de neste seks-sju årene. Meget godt kjøp. 89 p (2005)
Laget av: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i nye franske eikefat
Bestill her:

+ (88p)
Quinta Santa Eufêmia 2005
Quinta Santa Eufêmia
Portugal - Douro
10608 Vectura - kr 140,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
ProCura
Farge og duft: Mørk rød. Flott duft av mørke bær, eukalyptus, peppermynte, mørk sjokolade.
Smak: Flott saftig anslag, deilig frukt, god fasthet fra syrer og tanniner, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 40% Touriga Nacional, 40% Tinta Roriz, 20% Touriga Franca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 md. fatlagring (50% fransk eik og 50% amerikansk eik), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Callabriga Douro 2005
Sogrape
Portugal - Douro
44018 VSD - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Søtlig bærduft med mørke plommer, julekrydder, eik og stall.
Smak: Friskt anslag, følger duften, en del fruktsyrer, fine myke tanniner, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Allround smaksrike kjøttretter.
Vurdering: En veldig sjarmerende vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 40% tinta roriz, 30% touriga franca, 30% touriga national
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Quinta do Cachão 2005
Messias
Portugal - Douro
3777 Vectura - kr 102,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Ung mørk rød. Behagelig duft med god fruktighet fra røde bær, plommer, kaffe og sjokolade.
Smak: Saftig friskt anslag, høy syre, gode tanniner, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Retter med saus, gryter.
Vurdering: Frisk og god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: Touriga nacional, tinta roriz, tinta cao
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 mnd fatlagring
Bestill her:

(86p)
Niepoort Fabelaktig Douro 2005
Niepoort
Portugal - Douro
45269 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød med ung kant. Tiltalende duft med røde skogsbær, plommer, kaffe, krydder.
Smak: Bærfruktig fast anslag, fine tanniner, middels fylde, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En lettdrikkelig og lettlikendes vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 20% tinta roriz, 20% toruriga franca, 10% tinta barroca, 10% touriga nacional, 5% tinto cão, 35% andre
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Pilheiros 2005
Jacques et Francois Lurton
Portugal - Douro
50710 VSD - kr 159,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk tett rød. Fin duft av søte skogsbær, noe krydder, anis.
Smak: Fast anslag, saftig med gode tanniner, ok fylde, markante fruktsyrer, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Gryter, kjøtt med saus.
Vurdering: En ung og syrefrisk vin som holder fint et par-tre år til. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 40 % tinta roriz, 40 % touriga franca, 20 % touriga national
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
J Douro 2005
Jorge Nobre Moreira
Portugal - Douro
50823 VSD - kr 197,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung saftig duft med fine jordsmonnstoner, bærsødme og fat.
Smak: Saftig anslag, god syre og fine tanniner, balansert sødme, saftig varm og krydret finish med en del lakris. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt med krydder.
Vurdering: En varm og rik vin som er best innen et par-tre år. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: Touriga nacional, touriga franca, tontabarocca, tinta roriz, sousão
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Poeira 2005
Jorge Nobre Moreira
Portugal - Douro
48071 VSD - kr 304,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
WineTailor
Farge og duft: Mørk tett rød. Flott duft av mørke bær, sjokolade, tobakk, kaffe, lakris.
Smak: Robust anslag, stor fasthet, ok syre, gode tanniner, smaksrik med en del sødme, (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En stor og smaksrik vin som blir litt tung på grunn av litt lite syrefriskhet. Verd prisen? 85 p (2005)
Laget av: 25% Tinta Roriz, 25% Touriga Franca, 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring
Bestill her:

(84p)
Charamba 2005
Quinta da Aveleda
Portugal - Douro
11039 VSD - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin duft av friske røde bær, særlig kirsebær.
Smak: Mykt anslag, god saftighet, myke tanniner, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt, drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 25% touriga nacional + 25% touriga francess + 25% tinta roriz + 25% tinta barroca
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9-12 md fatlagring + 9 md flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Niepoort Morgadio da Calcada Tinto 2005
Niepoort
Portugal - Douro
56478 Vectura - kr 179,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Mørk rød. Syrlige bær, skogbunn, jordsmonn, sopp og høstløv.
Smak: Modent søtlig anslag, syrene dominerer sammen med noe lakris fra midten og utover, sitter noe. (2005)
Bruksområde: Gryter med fløte.
Vurdering: Best innen et par-tre år. Vel verd prisen. 84 p (2005)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Flaske-/korkfeil:

Quinta de la Rosa 2005
Quinta de la Rosa
Portugal - Douro
50672 VSD - kr 182,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Vurdering: Flaske-/korkfeil. (2005)
Laget av: 56 % touriga nacional, 10 % tinta cão, resten gamle vinstokker med blanding av druetyper.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Van Zellers Red 2005
Lemos & Van Zeller
Portugal - Douro
57937 Vectura - kr 219,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Vurdering: Flaske-/korkfeil. (2005)
Laget av: Tinta roriz, touriga franca, tinta barroca, touriga national, tinto cäo, andre
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her