Hvitviner fra Douro

Redaksjonen
07 November 2008 - 15:46

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hvitviner fra Douro

÷ (92p)
Redoma Reserva 2006
Niepoort
Portugal - Douro
50827 VSD - kr 329,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gulgrønn. Flott rik duft med sitrus, epler, gule plommer, sjø, mineraler, toast, eik.
Smak: Fast og rik i anslaget, nydelig konsentrasjon, sitter veldig godt og lenge med noe eik i finishen. (2006)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor rik og kompleks hvitvin for de neste 10 årene - minst. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, viozinho, donzilinho, arint
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Niepoort Redoma White 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49325 VSD - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Nydelig duft av fersken, gule og grønne epler, lime, urter, gress, mineraler og eik.
Smak: God fylde i anslaget, fin fruktfedme, følger duften, god syre, noe eik utover, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Grillet sjømat og lyst kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem-seks årene. 89 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, donzelinho, viosinho, arinto, andre
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Niepoort Tiara Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49173 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys grønngul. Flott duft av epler, sitrus, lime, fersken, hvite blomster, samt mineraler.
Smak: Nydelig fruktig anslag, flott fruktighet, noe fruktfedme, god syre, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig innsmigrende fruktig vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Niepoort Morgadio da Calcada Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
56477 Vectura - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av gule epler, gule plommer, blomster og sitrus.
Smak: Behagelig anslag, ganske myk men likevel bra syre, god druefedme, sitter godt med noe sitrus og mineraltoner i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, salater.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
VZ 2007
Cristiano Van Zeller
Portugal - Douro
57940 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Grøngul. Frisk god duft med gule og grønne epler, grapefrukt og mineraler.
Smak: Saftig godt anslag, fint preg av syrlige epler, snev av tropisk frukt, fine mineraltoner, gode syrer, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En god og fruktdreven hvitvin for de neste to-tre årene. Verd prisen. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Van Zellers White 2007
Lemos & Van Zeller
Portugal - Douro
57941 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Lys strågul. Fruktig duft med grønne epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fin friskhet i anslaget, god frukt, flotte syrer, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Skalldyr, aperitiff.
Vurdering: En friskt og godt alternativ til for eksempel vanlig chablis. Best innen et par år. Vel verd prisen. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her