Rødviner fra Douro - årgang 2003 og eldre

Redaksjonen
07 November 2008 - 16:46

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rødviner fra Douro - årgang 2003 og eldre

÷ (91p)
Quinta de Santa Julia Reserva 2001
Edoardo da Costa Seixas
Portugal - Douro
47860 Det Portugisiske Vinhus - kr 184,70 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus
Farge og duft: Mørk tett rød. Veldig rik kompleks og samtidig elegant duft med modne bær, cedertre, lær, kjøttkraft, medisinskap, anis og søt tobakk.
Smak: Fast og fyldig i anslaget, veldig god konsentrasjon, fine syrer og gode faste tanniner, sitter veldig lenge. (2001)
Bruksområde: Gode retter med vilt, men også okse.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 91 p (2001)
Laget av: Touriga nacional, tinta roriz
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Niepoort Redoma 2002
Niepoort
Portugal - Douro
33178 VSD - kr 269,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Tett mørk rød. Flott lett utviklet duft med mørke modne bær, en del stall, lær, urter, kjøttkraft, jordsmonn og krydder.
Smak: Fyldig anslag, god saftighet, fine syrer og tanniner, stofflig, duftens aromaer kommer igjen, noe eik i finishen. (2002)
Bruksområde: Gode viltretter.
Vurdering: En flott vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 89 p (2002)
Laget av: Tinta amarela, touriga francesa og tinta roriz
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Ardosino 2003
Quinta da Carvalhosa
Portugal - Douro
48780 VSD - kr 167,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Record Vinimport
Farge og duft: Mørk rød med modent preg. Fin moden duft av plommer, kirsebær, skogsbær, en touch av eukalyptus, stall, tobakk og moseskogbunn.
Smak: Saftig modent anslag, følger duften, middels fylde, god syre og fine tanniner, sitter godt. (2003)
Bruksområde: Due, perlehøne eller fasan med saus.
Vurdering: En moden og innsmigrende vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2003)
Laget av: Tinta barrocca, tinta roriz, touriga franca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Fronteira Reserva Douro 2001
Comp. das Quintas
Portugal - Douro
47863 Det Portugisiske Vinhus - kr 184,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus
Farge og duft: Mørk rød med modent pre. Deilig utviklet duft med medisinskap, fatkrydder, lær, skogbunn, sigarkasse.
Smak: Følger duften, bløt og innsmigrende med fine myke syrer og tanniner, sitter godt. (2001)
Bruksområde: Due, fasan, perlehøne.
Vurdering: En moden og elegant vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2001)
Laget av: Touriga nacional, touriga franca, tinta roriz
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Porca de Murça Reserva 2003
Real Comp. Velha
Portugal - Douro
57003 Vectura - kr 128,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden innbydende duft med plommer, kirsebær, skogsbær, sjokolade og røyk, velhengt kjøtt, cedertre og lær.
Smak: Bløtt anslag, god sødme, fin myk syre, snille tanniner, sitter en god stund. (2003)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller lettere vilt med sjysaus.
Vurdering: En veldig deilig og moden vin for det neste året. Meget godt kjøp. 86 p (2003)
Laget av: Touriga nacional, touriga franca, tinta roriz
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Qta da Gaviosa 2003
Alaves de Sousa
Portugal - Douro
Det Portugisiske Vinhus - kr 210,00 (75cl)
Kun Horeca
Det Portugisiske Vinhus
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Fin duft av urter og krydder samt lær, skogbunn og sopp.
Smak: Saftig anslag med en del fruktsyrer, stram finish. (2003)
Bruksområde: Viltgryter.
Vurdering: Begynner å bli litt sliten. Nå. Verd prisen. 83 p (2003)

÷ (83p)
Ramos Pinto Duas Quintas Reserva 2003
Ramos Pinto
Portugal - Douro
43869 VSD - kr 287,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Veldig utviklet duft med tørket frukt, modne skogsbær, tobakk og jord.
Smak: Stramt syrlig anslag, følger duften aromamessig, men tørker litt vel mye mot slutten. (2003)
Bruksområde: Viltretter med sopp og sjysaus.
Vurdering: Virker som om den er på vei mot alderdommen. Knapt verd prisen. 83 p (2003)
Laget av: 40% touriga francesa, 40% tinta roriz, 20% tinta barocca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Flaske-/korkfeil:

Perene 2003
José Viseu Carválho & Filho
Portugal - Douro
44524 Det Portugisiske Vinhus - kr 128,40 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus
Vurdering: Flaske-/korkfeil. (2003)
Laget av: Touriga nacional, tinta roriz, touriga franca, tinta barroca
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her