Røykt makrell og rødbeter er en klassisk kombinasjon som også kan overføres til fersk makrell. Spesielt den fete høstmakrellen trives godt i selskap med syrlig-søte rødbeter.
Dagens rett
Høstmakrellen smaker fortreffelig med denne behandlingen
Makrellsesongen er på tampen, og den fete høstmakrellen er populær på eksportmarkedet. Med denne oppskriften tilføres syre og gir den en litt uvanlig smak.
14 Oktober 2024 - 23:00
Makrell med rødbeter og skum
Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper over makrellfiletene.
- Legg to og to fileter sammen med dill og rødbeter mellom.
- Kok opp røbetelaken i en dyp stekepanne.
- Legg filetene i side om side, kok opp og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- Ta opp av pannen.
- Kok opp sjyen fra pannen med seterrømme. Kok inn til den tykner og skum opp med stavmikser.
- Del makrellstykkene i to og server med skummet og kokte poteter på siden.
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå