Ukens drink

Bramble

Dette er så godt bjørnebær kan smake
Foto: (bhofack2)

Dette er så godt bjørnebær kan smake

Vi serverer deg 80-talls-hiten Bramble, en av verdens mest populære drinker, denne uken.
Aase E. Jacobsen
20 September 2019 - 13:00

Det har kommet mye godt ut av 80-tallet - god musikk, morsomme frisyrer, og ikke minst en rekke drinker, noen bedre enn andre. Bramble er en av de bedre.

Mannen bak er den kjente bartenderen Dick Bradsell som ønsket å lage en drink som ikke bare smakte fortreffelig, men som også tok seg godt ut og som var ukomplisert å lage. 

Resultatet ble Bramble - en kombinasjon av en klassisk type britisk gin, nemlig Plymouth, ferskpresset sitronjuice og bjørnebærlikør. 

Denne klassiske drinken vil du finne på de fleste barkart over hele verden, og mye av drinkens popularitet ligger i dens flotte balanse mellom det syrlige, det søte og den gode fruktfylden.

Basis i Bramble er Plymouth Gin, som både er navnet på en stil og en produsent som altså skiller seg fra de andre ved at den knyttes til havnebyen Plymouth. Dette er nok en av grunnene til at den var den offisielle ginen til Her Majesty’s Fleet.

Sjøfolket likte tydeligvis den kraftigere og mer aromatiske ginstilen som er et resultat av mer einebær og mindre sitrusaromaer enn det vi finner i London Dry-stilen som er den mest dominerende blant britisk gin.

Bjørnebærlikør er en fransk oppfinnelse, på samme måte som solbærlikør, og de syrlige bærene med alle steinene egner seg veldig godt, kanskje aller best som likør. Men kjøp gjerne noen friske (eller fryste) og bruk som pynt. De tar seg unektelig bedre ut enn de smaker. 

Se våre andre oppskrifter på Bramble 

 

Bramble drinkoppskrift

Bramble drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et rocksglass med knust is.
 
Ha i ginen og den ferskpressede sitronsaften. Ha i litt sukkerlake og topp opp med bjørnebærlikøren.
 
Pynt med en sitronskive og friske bjørnebær.
 
Denne klassiske drinken ble første gang laget av Dick Bradsell ved den legendariske Atlantic Bar i London.
 
Råvarer:

Sendt inn av Dick Bradsell/ Plymouth

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her