Ukens drink

Bramble

Dette er så godt bjørnebær kan smake
Foto: (bhofack2)

Dette er så godt bjørnebær kan smake

Vi serverer deg 80-talls-hiten Bramble, en av verdens mest populære drinker, denne uken.
Aase E. Jacobsen
20 September 2019 - 13:00

Det har kommet mye godt ut av 80-tallet - god musikk, morsomme frisyrer, og ikke minst en rekke drinker, noen bedre enn andre. Bramble er en av de bedre.

Mannen bak er den kjente bartenderen Dick Bradsell som ønsket å lage en drink som ikke bare smakte fortreffelig, men som også tok seg godt ut og som var ukomplisert å lage. 

Resultatet ble Bramble - en kombinasjon av en klassisk type britisk gin, nemlig Plymouth, ferskpresset sitronjuice og bjørnebærlikør. 

Denne klassiske drinken vil du finne på de fleste barkart over hele verden, og mye av drinkens popularitet ligger i dens flotte balanse mellom det syrlige, det søte og den gode fruktfylden.

Basis i Bramble er Plymouth Gin, som både er navnet på en stil og en produsent som altså skiller seg fra de andre ved at den knyttes til havnebyen Plymouth. Dette er nok en av grunnene til at den var den offisielle ginen til Her Majesty’s Fleet.

Sjøfolket likte tydeligvis den kraftigere og mer aromatiske ginstilen som er et resultat av mer einebær og mindre sitrusaromaer enn det vi finner i London Dry-stilen som er den mest dominerende blant britisk gin.

Bjørnebærlikør er en fransk oppfinnelse, på samme måte som solbærlikør, og de syrlige bærene med alle steinene egner seg veldig godt, kanskje aller best som likør. Men kjøp gjerne noen friske (eller fryste) og bruk som pynt. De tar seg unektelig bedre ut enn de smaker. 

Se våre andre oppskrifter på Bramble 

 

Bramble drinkoppskrift

Bramble drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et rocksglass med knust is.
 
Ha i ginen og den ferskpressede sitronsaften. Ha i litt sukkerlake og topp opp med bjørnebærlikøren.
 
Pynt med en sitronskive og friske bjørnebær.
 
Denne klassiske drinken ble første gang laget av Dick Bradsell ved den legendariske Atlantic Bar i London.
 
Råvarer:

Sendt inn av Dick Bradsell/ Plymouth

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her