Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Tariquet bør være velkjent blant de fleste nordmenn. Men berømmelsen er først og fremst på grunn av produsentens enkle Gascogne-miks basert på primært ugni blanc og colombard i flaske og boks.
Gros manseng er områdets mest interessante hvite drue. Det er denne druen som danner basis for søtvin laget av sent høstete druer med et godt lagringspotensial.
Også for tørre viner
Men den fungerer veldig godt i tørre utgaver for nåkonsum også. Som i Tariquet Gros Manseng Chardonnay 2012 (93353).
I kombinasjon med chardonnay oppnås en veldig tilgjengelig stil som mange vil like. Og spesielt når prisen er så lav som her.
Og ikke minst når fremstillingen hensyntas. De to druene gjæres hver for seg i ståltanker, men får deretter hvile på bunnfallet en stund, en teknikk som bidrar med mer fylde og smak. En liten andel av chardonnayen er innom fat, hvorav en liten andel nye, men det er langt fra nok til å gi uttalt fatpreg.
Inspirert av norsk sjømat
Bare en liten touch som gjør at vinen passer veldig godt til grillete retter med alt fra kylling til fisk.
Bak denne vinen står den nye generasjon Tariquet, nemlig Armin og Remy, sønnene til Yves Grassa som fram til nå hav vært selve personifiseringen av Tariquet. Inspirasjonen til akkurat denne vinen skal de ha fått i møtet med norsk sjømat under sitt besøk i Norge våren 2010.