Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
Forvarm stekeovn til 180 °C.
Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.
Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.
Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.
Foto: Marit Svenningsen
Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Se våre andre oppskrifter på kålruletter
Her får du svært så praktiske kokketips