Selvsagt kan du servere denne paien uten krem - eller bare med krem uten basolikum om du vil være mer tro mot tradisjonen. Men du blir overrasket over hvor godt og friskt preg urtene setter på kakeopplevelsen.
Ukens kake
Timianeplepai med basilikumkrem
Gjør en vri på klassikeren eplepai og krem
Smak av timian og basilikum setter en ekstra spisse på denne høyt elskede kombinasjonen.
Aase E. Jacobsen
20 August 2020 - 12:00
Timianeplepai med basilikumkrem
Fremgangsmåte
- Paideig:
Kna sammen smør, mel og timian, tilsett litt vann, slik at deigen blir lettere å jobbe med. Sett i kjøleskap i 30 minutter. - Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle paiformen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader.
- Eplefyll:
Skrell epler, del i tynne skiver og fjern kjernehuset. Drypp litt sitron over epleskivene. - Smør eplepure utover paibunnen.
- Slik lager du eplepure selv
- Legg epleskiver i taksteinmønster tett oppå. Bland egg og fløte og hell over. Brunt sukker og kanel blandes og drysses over. Rester av paideigen kan smuldres og drysses over tilslutt. Men det er ikke nødvendig.
- Stek i 20 minutter ved 200 grader.
- Basilikumkrem:
- Pisk fløte og sukker og tilsett frisk, hakket basilikum. Kremen kan godt lages i god tid, da smaken av basilikum kommer mer frem etter en stund.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå