Reinskav fra frysedisken kan nemlig brukes til mer enn enn den klassiske gryteretten med samme navn. Her laget som saftige reinsdyrkaker i hjemmelaget viltsaus.
Dagens rett
Foto: (Eduardo1961)
Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.
22 September 2023 - 13:58
Reinsdyrkaker i viltsaus
Fremgangsmåte
- Viltsaus:
- Sil opp sjyen.
- Smelt smør til nøttebrunt og rør inn melet til jevn masse. Fortsett å brune til pen farge under jevn omrøring.
- Spe med kraft iblandet stekesjy.
- Ha i einerbær og kok opp under omrøring.
- La sausen småkoke i ca. 10-15 minutter.
- Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
- Reinsdyrkaker:
- Tin lett og kvern reinskavet. Om du ikke har kjøttkvern, kan du hakke det så fint du klarer med kniv.
- Rør kjøttet med salt til det blir "seigt"
- Bland inn krydder og potetmel.
- Spe med fløtemelken under omrøring til en passe fast deig.
- Form til runde kaker som stekes ca. 3-4 minutter på hver side.
- Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.
- Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå