- Viltsaus:
- Sil opp sjyen.
- Smelt smør til nøttebrunt og rør inn melet til jevn masse. Fortsett å brune til pen farge under jevn omrøring.
- Spe med kraft iblandet stekesjy.
- Ha i einerbær og kok opp under omrøring.
- La sausen småkoke i ca. 10-15 minutter.
- Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
- Reinsdyrkaker:
- Tin lett og kvern reinskavet. Om du ikke har kjøttkvern, kan du hakke det så fint du klarer med kniv.
- Rør kjøttet med salt til det blir "seigt"
- Bland inn krydder og potetmel.
- Spe med fløtemelken under omrøring til en passe fast deig.
- Form til runde kaker som stekes ca. 3-4 minutter på hver side.
- Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.
- Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær.