Godbiter i pollisten
Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Fanny Sabre ypper seg overfor eliten i Burgund med sine superlekre nesten-naturviner i både rødt og hvitt.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 2016 - 19:24

Fanny Sabre Volnay 2014 er en usedvanlig lekker vin med herlige bærtoner, stor friskhet og veldig balansert fasthet samt ikke minst volnays karakteristiske fløyelsaktige karakter. En pinot noir som får deg til å drømme om neste munnfull og som er sublim på matbordet.

Den er laget av Fanny Sabre som i veldig ung alder måtte ta over familiens 4,5 hektar da faren døde i 2000. I de første fem årene fikk hun og moren hjelp av Philippe Pacalet som er kjent for sin naturlige vinmaking (og at han er nevøen til Marcel Lapierre, en av pionerene på dette området). Noe som for alltid forandret Sabre-vinene. Faren hadde nemlig fulgt et mer konvensjonelt regime.

Denne Pommard-produsenten lager også fantastiske prisgunstige viner på helt naturlig vis

Fanny har valgt samme retning som sin læremester som nå er helt ute av virksomheten, bortsett fra at hun bruker litt mer svovel. Men det er likevel snakk om svært små doser og det kun etter at vinen er ferdig og før flasketapping. Derfor er ikke vinene for naturviner å regne, selv om de har den åpne kjøttfulle bærkarakteren som kjennetegner mange (gode) naturviner

Selve vinkjelleren ligger i Pommard, nabolandsbyen til Volnay. Også herfra lager hun en sublim pinot noir. Fanny Sabre Pommard 2014 er akkurat slik en pommard skal være med de forventete tonene av skogbunn, litt lær og urter samt syrlig og sødmefylt rød frukt. En super matvin som også vil lagre veldig godt.

De få hektarene til tross lager hun en rekke viner, også hvite. Fanny Sabre Meursault 1er Cru Les Charmes 2014 er imponerende god med en usannsynlig god og lekker frukt og syrefriskhet. Og en fantastisk matvin som kommer til å utvikle seg videre i minst 10 år.

Også den vanlige hvite burgunderen, Fanny Sabre Bourgogne Blanc 2014, er super i sin kategori, men da selvsagt til en langt gunstigere pris.

Det eneste aberet med disse vinene er at samtlige kun finnes i svært små kvanta. Pommarden er i skrivende stund den som har best tilgjengelighet, men vi snakker fortsatt bare om tosifrete antall. Hennes vanlige pinot noir, Fanny Sabre Bourgogne Rouge 2014, har jeg ikke smakt i gjeldende 2014-årgang. Men derimot på nytt som 2013, og den har så absolutt vokst på de to årene siden sist, samlet seg, kan man si, men helt uten antydning til at alderen har gjort seg gjeldende. Den naturvinaktige karakteren er nå borte og vinen har fått stadig mer karakter av opprinnelsen som er parseller i Pommard.

Med Fanny Sabre gjelder det så absolutt å kjenne sin besøkelsestid, for dette smaker altså veldig godt allerede, og vil gjøre det i mange år framover.

Se alle vinene fra Fanny Sabre her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her