Dagens rett

Gratinerte blåskjell provençale

Prøv en ny vri på blåskjellene

Prøv en ny vri på blåskjellene

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?
Redaksjonen
08 August 2020 - 01:01

Å gratinere blåskjell tar litt lengre tid enn å bare dampe dem på klassisk måte. Men hvis du lager ekstra stor porsjon av denne smakskraftige sausen, blir det lettere å gjenskape denne retten neste gang. For du kommer helt sikkert til å prøve den igjen.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter med blåskjell

Gratinerte blåskjell provencale

Gratinerte blåskjell provencale

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på grillfunksjon eller full styrke.

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.

Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form, det er for å støtte blåskjellene.

Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen.

Provençalesaus:
Skåld tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Finhakk løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian og persille, og surr i olivenolje på svak varme sammen laurbærblad til ingrediensene er myke.

Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme i 30 minutter.

Smak til med salt, pepper og sukker.

Siste finish:
Fordel sausen over blåskjellene, dryss revet parmesan over og stek i stekeovnen til osten er gyllen, 3-4 minutter. Server straks.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett
Dagens rett

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett

Prinsefisk er nytrukket torsk i en fyldig og luftig hvit saus. Mat for kongelige, og navnet har en slik forklaring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her