Pris til Pepsi Max

Pepsi Max har fått ACNielsens Merkestyrkepris for 2007. Merket ble best av 36 kandidater.
Redaksjonen
19 April 2007 - 11:00

Restaurantgjester og restauranter blir stadig mer bevisst på kosthold. Derfor velger fler og fler sukkerfrie drikker fremfor drikker med sukker. Pepsi Max er en sterk merkevare uten sukker, mener AC Nielsen. Selskapet har gitt Pepsi Max Merkestyrkeprisen for 2007.

Tidligere har blant annet Toro, Farris, og Coca-Cola blitt tildelt denne utmerkelsen.

I juryens begrunnelse heter det at Pepsi Max har klart å styrke posisjonen sin ytterligere på tross av stadig tøffere konkurranse i et voksende marked.

Mer sukkerfritt
- En merkevare må styrkes over flere dimensjoner. Den skal ha et klart budskap som forbrukere forstår og ser verdien av, langsiktighet, samtidig som merket er enkelt og tilgjengelig i en kjøpssituasjon. Pepsi Max sin suksess er et resultat av et godt profesjonelt håndverk innen markedsføring, sier juryleder Georg Ellingsen i ACNielsen i en pressemelding.

- En stor fjær i hatten for oss, kommenterer Atle Jacobsen, Country Manager i PepsiCo Norge.

Tall fra de tre første månedene i år viser at nesten 56 prosent av colamarkedet var sukkerfritt. Det er en vekst på mer enn ni prosent siden årsskiftet. Det er den høyeste andelen for sukkerfri cola noen gang.

36 innstilt
Hele 36 merker ble innstilt til årets Merkestyrkepris. Bakgrunnsdata om salg, omsetningsandeler og medieinvesteringer for merkene og deres respektive produktkategorier ble samlet inn i løpet av nominasjonsprosessen, og tilliten hos forbruker ble evaluert.

- Å komme til årets finale i ACNielsen Merkestyrkepris har vært vanskeligere enn noen gang. Etter en lang og grundig nominasjonsprosess ble vi stående igjen med fire sterke kandidater som alle er velkjente merker og har preget norsk dagligvare i 2006: Stimorol, Pepsi Max, Kims og Hansa var blant finalistene , sier Ellingsen. 

Siden introduksjonen i 1994 har Pepsi Max hatt en kontinuerlig vekst i salg og markedsandel. Pepsi Max er en klar markedsleder innen sukkerfri brus.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her