Pris til Pepsi Max

Pepsi Max har fått ACNielsens Merkestyrkepris for 2007. Merket ble best av 36 kandidater.
Redaksjonen
19 April 2007 - 11:00

Restaurantgjester og restauranter blir stadig mer bevisst på kosthold. Derfor velger fler og fler sukkerfrie drikker fremfor drikker med sukker. Pepsi Max er en sterk merkevare uten sukker, mener AC Nielsen. Selskapet har gitt Pepsi Max Merkestyrkeprisen for 2007.

Tidligere har blant annet Toro, Farris, og Coca-Cola blitt tildelt denne utmerkelsen.

I juryens begrunnelse heter det at Pepsi Max har klart å styrke posisjonen sin ytterligere på tross av stadig tøffere konkurranse i et voksende marked.

Mer sukkerfritt
- En merkevare må styrkes over flere dimensjoner. Den skal ha et klart budskap som forbrukere forstår og ser verdien av, langsiktighet, samtidig som merket er enkelt og tilgjengelig i en kjøpssituasjon. Pepsi Max sin suksess er et resultat av et godt profesjonelt håndverk innen markedsføring, sier juryleder Georg Ellingsen i ACNielsen i en pressemelding.

- En stor fjær i hatten for oss, kommenterer Atle Jacobsen, Country Manager i PepsiCo Norge.

Tall fra de tre første månedene i år viser at nesten 56 prosent av colamarkedet var sukkerfritt. Det er en vekst på mer enn ni prosent siden årsskiftet. Det er den høyeste andelen for sukkerfri cola noen gang.

36 innstilt
Hele 36 merker ble innstilt til årets Merkestyrkepris. Bakgrunnsdata om salg, omsetningsandeler og medieinvesteringer for merkene og deres respektive produktkategorier ble samlet inn i løpet av nominasjonsprosessen, og tilliten hos forbruker ble evaluert.

- Å komme til årets finale i ACNielsen Merkestyrkepris har vært vanskeligere enn noen gang. Etter en lang og grundig nominasjonsprosess ble vi stående igjen med fire sterke kandidater som alle er velkjente merker og har preget norsk dagligvare i 2006: Stimorol, Pepsi Max, Kims og Hansa var blant finalistene , sier Ellingsen. 

Siden introduksjonen i 1994 har Pepsi Max hatt en kontinuerlig vekst i salg og markedsandel. Pepsi Max er en klar markedsleder innen sukkerfri brus.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på denne luftige og friske desserten
Ukens kake

By på denne luftige og friske desserten

Fromasj er undervurdert som dessert - i hvert fall lages det ikke så ofte lenger. Det kan du gjøre noe med. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten
Dagens rett

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten

En rask og smakfull rett avslutter en lang arbeidsuke - gjerne med skummende følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her