Bransje
Positiv trend for yrkesfag

Positiv trend for yrkesfag

Flere foreldre er positive til yrkesfag samtidig som søkningen til yrkesfagene nå øker.
Redaksjonen
27 Juni 2015 - 19:53

Økningen er likevel bare 1 prosent, men det er første gang på mange år at det er snakk om økning. I tillegg har antall lærlingplasser økt med 3 prosent. Dette er resultatene av siste års kampanje i regi av NHO.

Like viktig er det for framtidig søkning til yrkesfagene at foreldrene er mer positive. Foreldre er som kjent de viktigste til å påvirke unges utdanningsvalg.

Andelen foreldre med barn i 8.-10. klasse som mener yrkesfag passer for sitt barn har økt, fra 51 til 60 prosent. 67 prosent av foreldre, uavhengig av barnas alder, ser i stor grad på yrkesfag som en interessant karrievei for sitt barn. Dette er opp 4 prosent.

Se hvor langt man kan komme med yrkesfag

Det er tydelig at foreldrene nå er mer bevisst presset de utsetter barna for når det gjelder å velge yrker med «høy status».

Men det er helt klart at mangelen på kunnskap hos foreldrene fortsatt er stor. 6 av 10 foreldre vet ikke at det finnes over 150 yrker å velge blant ved å gå yrkesfag.

– Vi håper vi nå ser starten på en ny utvikling. Jeg tror kunnskap, både blant de unge, men ikke minst hos foreldrene er viktig for å få enda flere til å velge yrkesfag, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her