Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

NRK har laget er tv-serie i fem deler om Yrkeslandslaget. Første episode gikk 28. mai, men den kan nå ses på nett-tv. 
Redaksjonen
07 Juni 2015 - 21:13

Dokumentarserien på fem episoder heter «Gull, ære og hardt arbeid» og viser hvordan Norges yrkeslandslag forbereder seg til Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Opplev ungdommenes stolthet

Landslaget består av de 13 beste ungdommene innen sine respektive yrkesfag. NRK fulgte forberedelser og mesterskapet i Frankrike tett. Det har resultert i en dokumentarserie på fem episoder om Yrkeslandslaget.

- Vi er svært glad for at NRK tar samfunnsansvaret sitt og gjennom denne TV-serien bidrar til å sette fokus på yrkesfagene og nødvendigheten av flere gode fagarbeidere i Norge. Det sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange, som nå gleder seg til å se de unge rollemodellene uttrykke seg og vise frem faget sitt i beste sendetid på NRK1.

- Vi vil at mange flere skal få øynene opp for yrkesfag. Gjennom serien blir vi kjent med ungdommer bak fagene – de er stolt av yrket sitt. Vi håper det pirrer nysgjerrigheten mot yrkesfag og at flere søker seg til yrkesfag i årene som kommer, sier Lange.

Om 20 år kommer Norge til å mangle 100.000 fagarbeidere. Kanskje tv-serien bidrar til å redusere dette tallet noe, i hvert fall at flere oppdager hvilken stolthet som preger yrkesfagutøverne.

Snart er et nytt lag på vei til VM, denne gangen i Brasil.

Les mer om forberedelsene til VM

Den aller første episoden har følgende beskrivelse: Stines mor synes ikke Stine skal satse på helsefag som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her