Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

NRK har laget er tv-serie i fem deler om Yrkeslandslaget. Første episode gikk 28. mai, men den kan nå ses på nett-tv. 
Redaksjonen
07 Juni 2015 - 21:13

Dokumentarserien på fem episoder heter «Gull, ære og hardt arbeid» og viser hvordan Norges yrkeslandslag forbereder seg til Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Opplev ungdommenes stolthet

Landslaget består av de 13 beste ungdommene innen sine respektive yrkesfag. NRK fulgte forberedelser og mesterskapet i Frankrike tett. Det har resultert i en dokumentarserie på fem episoder om Yrkeslandslaget.

- Vi er svært glad for at NRK tar samfunnsansvaret sitt og gjennom denne TV-serien bidrar til å sette fokus på yrkesfagene og nødvendigheten av flere gode fagarbeidere i Norge. Det sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange, som nå gleder seg til å se de unge rollemodellene uttrykke seg og vise frem faget sitt i beste sendetid på NRK1.

- Vi vil at mange flere skal få øynene opp for yrkesfag. Gjennom serien blir vi kjent med ungdommer bak fagene – de er stolt av yrket sitt. Vi håper det pirrer nysgjerrigheten mot yrkesfag og at flere søker seg til yrkesfag i årene som kommer, sier Lange.

Om 20 år kommer Norge til å mangle 100.000 fagarbeidere. Kanskje tv-serien bidrar til å redusere dette tallet noe, i hvert fall at flere oppdager hvilken stolthet som preger yrkesfagutøverne.

Snart er et nytt lag på vei til VM, denne gangen i Brasil.

Les mer om forberedelsene til VM

Den aller første episoden har følgende beskrivelse: Stines mor synes ikke Stine skal satse på helsefag som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her