Du har sikkert opplevd å få osten servert som dessert på restaurant, og ikke bare med honning, syltetøy eller kandiserte nøtter. Stadig oftere blir osteretten servert som en mindre søt rett før desserten. Noe som faktisk er genialt. Også fordi den dyre osten drøyes på den måten. Denne pizzaversjonen er veldig enkel, men samtidig genial i den forstand at den inkluderer like mye frukt som ost. Og gir god metthetsfølelse - selvsagt avhengig av størrelsen på stykkene du spiser.
Ukens kake
Foto: (Caroline Tengen)
Pizza som dessert eller kveldskos
Kombinasjonen av chevre, ricotta, pærer og fiken gjør at den både kan fungere som et mindre søtt alternativ til dessert og når du bare har lyst på noe som verken er for søtt eller bare salt.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2025 - 11:00
Chèvrepizza
Fremgangsmåte
- Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.
- Begynn med pizzabunnen.
- Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt.
- Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.
- Gjør klar toppingen.
- Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup.
- Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.
- Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord.
- Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene.
- Sprinkle sirup over pizzaene.
- Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.
Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 299.80 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå