Men før vi setter pizzadeigen, skal vi se på hvor kommer egentlig den geniale retten fra? Med et historisk dykk viser det seg at pizzaen har aner helt tilbake til det første århundret etter Kristus. I den tiden da de gamle grekerne okkuperte Sør-Italia var det tradisjon å steke runde leiver av hevet deig. Etter hvert spiste de leiver dyppet i kraft før de fant ut at de passet godt til å fylle deigen før den gikk i ovnen. Og det ble opphavet til napolitansk pizza.
Etter hvert som napolitanerne ble fortrolige med tomaten ble det en fast ingrediens på pizzaen. De saftige tomatene ble etter hvert beseglet og gitt kongelig godkjennelse i 1889 med pizzaen oppkalt etter dronning Margherita. Pizzaen har formert seg etter hvert som den har vandret omkring og vunnet innpass i mange kulturer.
Har du fortsatt lyst på hjemmelaget pizza, finner du mange gode oppskrifter nedenfor. Varier gjerne med ingredienser fra våre fire årstider, artisjokker for våren, oliven for sommeren, sopp for høsten og skinke for vinteren. Og til pizzaen smaker det godt med øl eller vin og selvsagt et glass vann ved siden av. De fleste foretrekker rødvin til pizza, derfor baserer forslagene våre til hver pizza seg på dette forholdet.